Occupation Victims Without Borders (OVWB) on virolaisten, latvialaisten ja liettualaisten miehityksen ja joukkokarkotuksen uhrien yhdistys, jonka tehtävänä on puolustaa historian oikeudenmukaista kohtelua ja maittemme itsenäisyyttä.

Neuvostoliiton Virossa, Latviassa ja Liettuassa vuosina 1940–1941 ja 1944–1991 toteuttamat joukkokarkotukset, ihmisten joukkomurhat ja muut rikokset ihmisyyttä vastaan ​​ovat tekoja, joilla ei ole mitään perustetta ja jotka ovat aiheuttaneet kärsimystä sadoille tuhansille ihmisille. On valitettavaa, että Neuvostoliiton seuraaja, Venäjän federaatio, ei ole toistaiseksi pyytänyt anteeksi näitä rikoksia ja jopa jatkaa niiden oikeuttamista ja uudelleen tekemistä.

Neuvostoliiton rikosten oikeuttaminen ei vaaranna vain tosiasiallista historiallista lähestymistapaa, vaan myös nykypäivän Euroopan ja maailman turvallisuutta. Viesti stalinistisen hallinnon laillisuudesta on myös kehotus toistaa historialliset rikokset.

Me Viron, Latvian ja Liettuan miehityksen uhrit lupaamme puolustaa oikeudenmukaista historian kohtelua ja maidemme itsenäisyyttä. Tehtävämme on muistuttaa sekä eurooppalaisia ​​että amerikkalaisia ​​ystäviämme siitä, että Stalinin rikoksia oikeuttava Venäjän federaatio ei voi olla luotettava kumppani demokraattisille länsimaille. Myös vuosina 1939–1940 Neuvostoliitto, natsi-Saksan silloinen liittolainen, miehitti Baltian maat oikeuttaen turvallisuuden.

Lupaamme puolustaa totuutta kansallisissa oppilaitoksissamme ja myötävaikuttaa tarinoidemme kertomiseen eri puolilla Eurooppaa tekemällä yhteistyötä eri kansallisten opetusministeriöiden kanssa ja auttamalla kehittämään historian opetusohjelmia. Olemme sitoutuneet muistamaan joukkokarkotuksen uhreja ja muita viattomia uhreja. Huomaamme, että ilman muistamista ei voi oppia menneisyyden virheistä. Tänään näemme Ukrainassa kauhuja, joita emme toivoneet näkevämme enää elämässämme. Meidän on varmistettava, että lupauksella "ei koskaan enää" on todellista sisältöä.